Tuikkis Karjanmaa

Olen Tuikkis, liikunta-alan pitkän linjan ammattilainen. Olen ohjannut ryhmäliikuntaa ja opettanut tanssia jo reilut parikymmentä vuotta, mutta kipinä ja rakkaus ohjaamiseen on yhä vahva. Ohjausrepertuaariini kuuluu mm. toiminnallinen harjoittelu, tanssi (lattarit), voimaharjoittelu, kuntonyrkkeily, kehonhuolto, vesitreenit, uimakoulut, keppijumpat, zumba, Elämän muutos- kurssit, Tyhytoiminta (työhyvinvointi) ja erilaiset tiimitaitoja parantavat liikunnalliset tapahtumat.

Koulutukseltani olen Liikunnanohjaaja, sekä kansainvälisen FISAF (Federation of International Sport, Aerobic and Fitness) koulutuksen saanut Personal Trainer. Toimin Personal Trainerina omassa yrityksessäni Tuikkis Training Team.

Minulla on myös Varhaiskasvatuksen opettajan koulutus, joten lasten liikunnan ohjaaminen on arkipäivääni. Olen toiminut useita vuosia alan liikuntaprojektin vetäjänä.

Koska ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, täydennän parhaillaan koulutustani opiskelemalla Ratkaisukeskeiseksi terapeutiksi.

Vuosien varrella olen päivittänyt ammattitaitoani lukuisilla kursseilla, esim. Musiikkiliikunnan ohjaus, tanssi- ja rentoutusmenetelmät, sauvakävelyohjaaminen, Method Putkisto, Foam Roller kehonhuollossa, Screeningtests menetelmät, voimaharjoittelukoulutus, Liikunnan kiistakapulat, kuntonyrkkeilyohjaaja, vesitreeniohjaaja jne.

Vahvuuteni ohjaajana on tietämys ihmisen anatomiasta, jolloin liikkuminen kanssani on tehokasta ja turvallista, ja osaan antaa erilaisia vaihtoehtoja liikkeille. Muokkaan tuntejani jatkuvasti, ja käytän erilaisia välineitä ja metodeja ohjauksessani, joten tunneillani ei ehdi kyllästyä. Minua on kuvailtu ohjaajana innostavaksi ja tsemppaavaksi, ehkä vähän vaativaksikin. Itse pidän tärkeänä että tunniltani ei puutu hymyä, huumoria eikä hyvää mieltä, sillä liikunnan tulisi olla ennen kaikkea voimaa ja iloa antava asia!

Jenny Ståhlberg

Olen Jenny, 28-vuotias Kasvatustieteen maisteri, ja olen ohjannut lasten liikuntatunteja noin 13 vuotta. Olen ohjannut niin voimistelu-, tanssi-, kuin perheliikuntatunteja sekä osallistunut lukuisiin Suomen Voimisteluliiton järjestämiin ohjaajakoulutuksiin.

Lajitaitojen opettamisen lisäksi tavoitteinani ovat lapsen kokonaisvaltainen kehitys, terveellisten elämäntapojen muodostuminen, sosiaaliset taidot ja onnistumisen kautta oppiminen. Olen myös kouluttanut useita apuohjaajia omille tunneilleni.

Viime vuosina olen lisäksi harjoitellut ryhmäliikunnan ohjaamista osallistumalla koulutuksiin ja sijaistamalla seuramme aikuisten tunteja. Koen liikunnan ohjaamisen oman työni ohella hyvin palkitsevaksi ryhmien ihanan ilmapiirin ja seuran iloisen yhteishengen ansiosta.

Mari Sainio

Olen Mari Sainio, 46 vuotias tanssija, liikunnanohjaaja ja Personal Trainer. Ihmisille hyvän olon saattaminen liikunnan avulla on elämäntehtäväni ja rakastan työtäni.

Salla Kytömäki

Olen Salla, 33 -vuotias ryhmäliikuntaohjaaja. Olen ohjannut ryhmäliikuntatunteja vuodesta 2005 alkaen ja eri ryhmiä onkin jo kertynyt kymmenittäin.  Suurin intohimoni on tanssi ja tanssinohjaus. Eri ohjaajakoulutuksia on kertynyt useampia, tunnetuimpina Sambic, Zumba ja Bailamama -koulutukset.

Ohjaajana olen energinen ja tarkka. Haluan, että tunneillani on hauskaa ja hiki nousee pintaan. Pidän tunneilla huolta siitä, että liikkeet suoritetaan hallitusti, turvallisesti ja viimeistellen loppuun asti. Uskallan vaatia oppilailta tarkkaa tekniikkaa ja olen erityisen kiinnostunut ohjaamaan, miten lattarilajeja tanssitaan taitavasti ja turvallisesti. Tunneillani painotetaan tekniikan hiomista ja liikkeiden sulavaa yhdistelyä.  

Teija Autio

Olen Teija, ja ohjaan pilatestunteja. Olen ensimmäiseltä koulutukseltani tanssija/koreografi ja valmistuin Amsterdamin teatterikorkeakoulusta vuonna 2001. Tanssivuosinani kärsin kuitenkin mm. selkävaivoista, ja tutustuin pilatekseen jo opiskeluaikanani. Myöhemmin kun paneuduin pilatekseen enemmän, jäivät selkävaivat ja vammat siihen, ja lähdin opiskelemaan STOTT pilatesohjaajaksi vuonna 2007. Sillä tiellä ollaan, ja vuosien varrella olen jatkokouluttautunut Somatic Studiolla erilaisissa täydentävissä koulutuksissa ja käynyt somaattisen mentorikoulutuksen. Pilateksen ohella opetan somaattista kehotyöskentelyä, joka näkyy vahvasti myös pilatestunneillani.

Kantava teema tunneillani on se, että keholla on kaikki edellytykset toimia hyvin eikä ikääntyminen automaattisesti tarkoita jäykistymistä ja kipuja – ne syntyvät hyvin pitkälti sen seurauksena miten käytämme tai emme käytä kehoamme. Opettelemme siis tunneillani liikkumaan ja olemaan kehossa kevyesti ja orgaanisesti, ja vahvistamme tukilihasten ohella myös liikkuvuutta ja ennenkaikkea kehotietoisuutta.