LASTEN TUNNIT

Voimistelukoulu/ Tytöt & Pojat 4-6 v.

Tunnilla harjoitellaan perusliikuntataitoja leikkien, pelien ja erilaisten välineiden avulla. Tunti koostuu alkulämmittelystä, leikeistä, harjoitteista sekä lyhyistä loppuvenyttelyistä ja -rentoutuksesta. Tunnilla vahvistuvat liikuntataitojen lisäksi muun muassa sosiaaliset taidot, kun harjoitellaan yhteistyötaitoja ja toisten kannustamista.

Voimistelu / Tytöt 6-8 v.

Tunneilla lapsi oppii perusliikuntataidot sekä voimistelun perustaidot erilaisten leikkien ja monipuolisten välineiden avulla. Tunneilla keskitytään tukemaan lapsen yksilöllistä ja kokonaisvaltaista kehitystä, joten harjoittelun lomassa kehittyvät myös henkiset kyvyt, yhteistyötaidot ja reilun pelin tärkeyden ymmärtäminen. Voimistelutreeneissä opitaan terveitä elämäntapoja ja pitkäjänteistä toimintaa, löydetään omia rajoja ja kehitetään niin motorisia kuin kognitiivisiakin taitoja liikunnan, leikkien ja erilaisten harjoitusten avulla.

Voimistelu / Tytöt 9-11 v.

Tunneilla keskitytään kehonhallinnan, tasapainon, reaktiokyvyn, koordinaation, ketteryyden, liikkuvuuden, lihaskunnon ja nopeuden kehittämiseen, sosiaalisen kasvatuksen tavoitteita unohtamatta. Tavoitteena on luoda lapselle liikunnan iloa esimerkiksi onnistumisen kokemusten, leikinomaisen kilpailun ja ryhmässä toimimisen avulla.

AIKUISTEN TUNNIT

Ikinuorten jumppa

Ikinuoret kuntojumppa on senioreille suunnattu tunti, joka koostuu musiikin tahtiin tehtävästä askelluksesta, lihaskunto-osiosta ja loppuvenyttälystä. Tunnilla keskitymme koko kehon hyvinvointiin ja otamme mukaan myös tasapainoa sekä liikkuvuutta kehittäviä liikkeitä. Mukaan tarvitset juomapullon, sisäliikuntakengät sekä jumppamaton. 

Kuntojumppa

Kuntojumppa on kuntoa kehittävä tunti, joka koostuu askelluksesta, lihaskunto-osiosta ja loppuvenyttälystä. Tunnilla saat hien pintaan ja sykkeen nousemaan. Tunti sisältää hyppyjä, mutta hypytömiin vaihtoehtoihin on aina mahdollisuus. Tämä tunti sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin jumppareille. Mukaan tarvitset juomapullon, sisäliikuntakengät sekä jumppamaton.

Kehonhuolto ja venyttely (tiistaisin)

Tunnilla teemme erilaisia liikkuvuutta parantavia ja lihaksia huoltavia liikkeitä rauhalliseen tahtiin. Tunti sopii kaikenikäisille ja kuntoisille liikkujille.  Tunnilla et tarvitse kenkiä. Ota mukaan pitkähihainen paita ja oma jumppamatto. 

Zumba

Hyvän olon tanssitunti, jossa musiikillinen paino lattareissa.

Kehonhuolto (keskiviikkoisin)

Kokonaisvaltainen kehonhuoltotunti, jossa parannetaan ryhtiä ja liikkuvuutta, venytetään kireitä lihaksia ja vahvistetaan ryhtiä ylläpitäviä tukilihaksia. Tavoitteena on saavuttaa kivuton keho. Erityisen suositeltava selkäkivuista, tai huonosta ryhdistä kärsiville, sekä istumatyöntekijöille.

Lempeän dynaaminen jooga & Yin jooga (Yhdistelmätunti)

Tunti on yhdistelmä lempeän dynaamisia sekä yin joogasta tuttuja asentoja. Tunnilla syvennytään joogan asentoihin eli asanoihin, hengitykseen sekä läsnäoloon ja hiljentymiseen.

Alkutunnin dynaamisella osuudella liikumme asanasta toiseen lempeästi ja omaa kehoa kuunnellen. Yhdistämme asanan hengityksen rytmiin, jolloin keho saa mahdollisuuden liikkua virtaavasti asennosta toiseen seisten sekä istuen. Tutkimme asanoiden tekniikkaa, linjausta ja kokemusta omassa kehossa. Lopputunnin yin jooga on pysähtymistä, irtipäästämistä ja antautumista. Asennot ovat tuettuja, pitkäkestoisia ja kehoa avaavia asentoja, joihin pysähdytään 2-5 minuutin ajaksi. Tämän aikana on mahdollista hellittää lihasten työstä, mikä antaa keholle tilaisuuden avautua syvemmältä sidekudoksista ja lihaskalvoista käsin.

Joogaharjoituksen kautta tuot tilaa pidemmille hengityksen kierroille, rauhoitat hermostoa samalla vahvistaen ja pidentäen kehon lihaksia. Rauhallisen harjoituksen avulla mahdollistetaan meditatiivinen tila, jossa mieli rauhoittuu ja keho antautuu painovoimalle. Tämä tuo levon hetken kiireisen arjen keskelle. Tunnit ovat jokaisen kehoa kunnioittavia ja sopivat aloittelijoille sekä jo aikaisemmin jooganneille. Saat aina itselle sopivan variaation asennoista, jolloin pystyt syventymään kohti omaa harjoitusta. Tunnin loppuosa on hyvin rauhallinen ja kun keho rentoutuu, saattaa tulla hiukan viileä. Otathan mukaan lämpimät vaatteet sekä villasukat.

Pilates I ja II

STOTT PILATES® yhdistää modernin liikunnan periaatteet, uudenaikaisen ajattelun selkärangan kuntoutuksesta sekä urheilullisen suorituksen lumon. Jotkut lähestymistavat painottavat suoraa selkää, kun taas STOTT PILATES® -harjoitteet on suunniteltu palauttamaan selkärangan luonnolliset kaaret ja tasapainottamaan niveliä ympäröiviä lihaksia. Metodissa painotetaan erityisesti lapaluiden asentoa ja liikettä. STOTT PILATES® sisältää paljon alustavia harjoituksia ja sovellettuja liikkeitä eri kehotyypeille ja suorituskyvyille, joten sitä on helppo soveltaa myös päivittäiseen elämään.

Teematunnit (lauantaisin)

Lauantaisin klo 10-12 Tuikkis Karjamaan ohjaamat teematunnit. Teematunneilla pääset tutustumaan erilaisiin liikunta- ja treenimuotoihin, sekä huoltamaan kehoasi.
Teemoina syksyn aikana mm. ryhti, kehonpainoharjoittelu, toistojen teho, toiminnallisuus, kehonhuolto ja palautuminen, voima ja kestävyys…ja paljon muuta!

Tuntien teemoista ilmoitetaan aina lähempänä ajankohtana. Tunnit on tarkoitettu naisille sekä miehille.